vineri, 9 noiembrie 2012

"Balanced or maybe...not"



Am realizat un set dedicat zodiei Balanta, din fericire pentru mine stiu cam tot despre aceasta zodie inimoasa, mama mea fiind cel mai bun exemplu.
Unele dintre caracteristicile pe care le testeaza zilnic pe noi sunt: nevoia constanta de a-si impune pererea (ceea ce inseamna ca ma contrazice mereu indiferent ce as putea spune, e chiar haios), permanenta indecizie (nu putem stabili absolut nimic caci stiu ca peste ceva timp va fi cu totul invers) si preocuparea ei atenta pentru fiecare dintre noi de zi cu zi...
Setul este format din bratara si cercei, am incercat sa adun cat mai armonios culorile preferate nativilor: verde, roz dispuse pe o baza naturala, piersica.


Am pornit de la cabochoanele realizate manual din lut polimeric in tehnica filigree pe care le-am imbracat apoi cu margelute toho R8, R11 si R15 in tehnica peyote.
Pietrele benefice zodiei dispuse strategic de mine sunt: aventurin verde (chipsuri si bicon 6mm), margele de cuart roz si obsidian mahon.

Am tinut cont si de metalul caracteristic zodiei, cuprul pe care l-am folosit atat in decorarea bratarii cat si la elementele de inchidere a bratarii si tortitele cerceilor.

Pietrele semipretioase au fost dispuse in asa fel incat sa simbolizeze talerele balantei (margelele de cuart si aventurin au fost dispuse inversat pe cate un 8 realizat manual din cupru) nu stiu cat de bine mi-a iesit simbolica.
Marginea bratarii este cusuta cu margele in tehnica brick stitch, are ca si straturi: fetru, material termoizolant tare si piele ecologica.

Dimensiuni: lungime bratara(inclusiv incuietoare): 16 cm, lungime cercei cu tot cu tortita: 5 cm.

Setul il puteti gasi si aici


4 comentarii: