marți, 5 iunie 2012

Bogatiile pamantului

Inspiratia intregului set a fost elementul definitoriu al zodiei taur- Pamantul.
Dupa cum bine stim, taurul este una dintre cele mai puternice si ambitioase zodii, permanent preocupat de dorinta unei stari materiale bune, de unde reiese si munca depusa pentru obtinerea rezultatului. Am adaugat aceste caracteristici setului meu devenind evolutia unui pamant bine muncit, care a inflorit, a dat roade!

Intrucat creatia surprinde prin culori tari, forma grandioasa am adaugat si pietre semipretioase specifice acestei zodii impunatoare: jad, ametist, agate portocalii.
Am incercat sa intrunesc mai multe tehnici, asemeni complexitatii firii taurului, printre care: piesa centrala este realizata din polimer in tehnica filigree si reprezinta pamantul in fazele sale, de la cel lasat in pierzanie pana la cel pliiiiiin de roade; tehnica wire wrapping cu ajutorul careia am realizat agatatorile pieselor de sustinere a colierului; broderie cu margele si broderie cu ata pe fetru(in nuante pamantii). Pentru a oferi colierului un aspect demn de mandrie am adaugat o margine din sarma aurita careia i-am atasat margele de nisip si jad ciclam corelate cu toata tematica setului.

Dimensiuni: Piesa colierului masoara 10.5 cm lungime, 5.5 cm latime iar lungimea lantisorului este de 18 cm. Cercelusii masoara sub 1 cm, fiind lucrati atent in detaliu,
presarati cu o margine din dantela fina.
 Ca de obicei, schita acestui proiect frumos la care tin mult...si la care am muncit mult...
Setul a participat la concursul Provocari breslase - "Taur" si a castigat premiul de participare...

8 comentarii: